Header

Om det är något som jag fått lära mig under graviditeten än så länge är det att kunna ta blodprov. Jag har verkligen haft en fobi för detta länge och har äntligen kommit en bra bit på vägen. Idag var jag och tog nytt blodprov då min barnmorska misslyckades förra gången som sagt. Idag gick det så snabbt och smidigt. Hon som tog provet på mig sa "du får gärna andas ut nu snart är hela provröret klart" och jag fråga "skojar du? Har du stuckit mig?!". Denna gången kändes det inte alls och gick super snabbt. Dock använde hon barnnål (fjärilsnål) på mig som de gjorde första gången också. Min barnmorska använde den största nålen och enligt hon som jobba på provtagningen går inte det på mig då jag har så små blodkärl. Det är därför jag sett ut som jag gjort och haft så ont. Tur det är över nu, bara blodsocker koll på onsdag också! Puh!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gud vilken slö dag jag har haft idag. Har kollat på två tävlingar ifrån GHS på TVn och varit ute på en promenad med Marcus. Inte jätte lång promenad men jag fick mig lite frisk luft och röra på mig lite mer än från soffan till toa, typ så. Jag hatar verkligen att vara sjuk och vill bli frisk NU NU NU! Jag vill kunna njuta av min graviditet lite mer än att ligga hemma i soffan..

Imorgon ska jag iväg och ta ett nytt blodprov, är helt nerstämt på grund av det. Jag har nästan hela mitt liv haft fobi för det och har nästan lyckats få bort min fobi tills min barnmorska sist fick sticka mig två gånger för två rör och min arm sen såg ut som en misshandlad arm.. Det har fått mig att bli rädd igen och det gjorde så ont när hon stack mig. Hatar att hon fick mig att bli rädd igen. Jag som var på så god väg. Jag vägrar gå själv och kan endast gå med Marcus. Han är den ända som får mig lugn och jag kan krama ihjäl hans hand utan att han gnäller eller tittar konstigt på mig. Och just nu kom jag på att jag glömt köpa nya emla, så måste fixa det till imorgon också! Åh, nu blev det ännu ett stressmoment innan provtagningen. Det ska ju sitta på i minst 1h. Aja, allt löser sig, måste försöka hålla lugnet och bli av med det här provet bara.

Såhär såg min arm ut efter senaste provtagningen och kan säga att jag fortfarande har ont och är grå/blå på armen.. Denna bilder är också tagen någon dag efter provtagningen och gjorde sjukt mega ont när bilden togs!

Imorgon kommer jag förmodligen tillbaka lite bättre här. Har verkligen fått vila upp mig ordentligt nu i helgen. Ingen häst på lördag och söndag då jag fått hjälp i stallet så jag kan bli frisk igen. Måste ju få in pengar och då är det viktigt att kunna jobba de dagar jag har jobb. Snart börjar alla inköp för bebisen också så man får jobba så mycket man kan. Inte ligga hemma sjuk helst juuu! Åh så arg på att jag är sjuk andra gången för februari nu..

Saknar min prinsessa i stallet! Så tråkigt att inte kunna passa på att rida nu den tiden jag kan. Det kommer ju en tid då jag inte kommer kunna rida på ett tag så det känns som jag vill ta vara på tiden jag kan rida nu men icke sa nicke. Tydligen inte mitt val att göra..

Likes

Comments

Idag vakna jag med typ vaniljkräm i näsan, lite finare sagt och ja det är riktigt äckligt och försökte skriva på ett lite finare sätt..

Men idag när jag låg i soffan och hade lagt kontrollen till TVn på magen så upptäckte jag rörelse i magen! Vår lilla buse där inte visar att han/hon rör på sig! Så roligt. Jag tycker jag känt svaga rörelser innan men med kontrollen på magen ser man att det rör sig en del. Det är så häftigt, kan inte sätta känslor på det helt för man blir helt ivrig. Sprang in och väckte Marcus och visade videos! Så coolt.

Likes

Comments

God morgon på er! Igår blev det inte mer bloggning då jag låg sovandes från eftermiddagen till kvällen. Var uppe ett litet tag för kvällsmat och sen vila/sov jag igen.

Idag är en något bättre dag för mig. Jag är mega förkyld så jag har lock för öronen och har lite värk kvar också men jag har inte haft feber sen i förr igår natt. Köpte oss en feber termometer igår så nu har jag kollat av lite då och då när jag känt att hela huvudet kokat, men ingen feber igen i alla fall. Så skönt att slippa febern för det är så hemskt. Låg dock med frossa igår eftermiddag som sen övergick till att jag låg och svettades otroligt mycket och fick typ öppna alla fönster här hemma.. Så helt kry är jag ju inte men det blir jag förhoppningsvis snart. Näsan kliar hela tiden och jag nyser minst 200 gånger på en dag känns det som. Jag har till och med vaknat inatt för det kliat i näsan och fått nysa. Det har jag aldrig varit med om, tänk om jag utvecklat någon allergi? Men tror mest på att det är förkylningen!

Min mamma är guld idag och hjälper mig med Hailey. Det är strålande väder och hon ska faktiskt åka iväg till en strand idag med Pernilla ifrån stallet. Hoppas de kommer få det roligt och mysigt! Mamma är bäst som kan hjälpa mig så mycket hon gjort den senaste tiden. Jag har varit verkligen mega sjuk dessa två gångerna jag legat sjuk i februari och utan mammas hjälp hade jag aldrig kunna vila mig i form igen. När man blir sjuk är ju vila viktigt och kroppen ansträngs väldigt lätt för minsta lilla. Jag hatar att vara sjuk och har nog aldrig varit sjuk såhär ofta förr. Två gånger i en och samma månad, och så längre tider också.. Hoppas jag kan krya på mig tills på tisdag när jag har jobb!

Orkar inte ta fram kameran för att fotografera så ni får en söt bild på Smulan som jag fotograferade här om dagen. Hon ville vara med på bild när jag skulle fotografera fönsterdekorationerna!

Likes

Comments

Igår blev det inte mer bloggning då jag åkt på feber, frossa och en otrolig värk i kroppen. Nu är panodilen kvar i kroppen och värken känns inte så jävlig som igår, huvudvärken har släppt och Marcus tyckte jag hade feber trotts värktablett. Igår kunde jag knappt röra mig, hade ont ifrån tårna ut i ryggen, höfter å ända till fingrarna. Över helt kroppen var värken, nu sitter den kvar i ländrygg och höfter tillsammans med feber då..

Mega förkylning har jag också dragit på mig (igen!) och har ont i halsen och kan bara andas genom munnen. Mega jobbigt att inte kunna vara frisk en hel vecka ens, var sjuk för ungefär 1-1,5 vecka sedan, kommer inte riktigt ihåg vilken dag jag blev frisk förra gången eller så blev jag inte helt frisk och drabbas därför igen? Öh!

Vill gärna slänga upp något roligare för er men jag kan inte tyvärr. Mår piss och det går inte att vara så positiv eller glad.. Jag har aldrig haft något värk i min kropp förut så denna värken är som en chock för mig. Men lika bra att vänja kroppen, det blir ju värre fram till förlossningen sen..

Hoppas ni får en bättre dag, vi hörs senare.

Hade inte varit fel och stanna hemma hela dagen och pyssla om sig själv med ansiktsmask å hemma spa. Hade varit guld att fixa ansikte fötter och peela kroppen lite.

Likes

Comments

Följ mig på instagram@sandrasgse